Nyitókép: news.sky live, reprofoto

 

November 11-e a háborús áldozatok emléknapja Angliában. Nagy-Britannia-szerte megemlékezéseket tartanak. Az idei azért különleges, mert ennek kapcsán futballszurkolók szervezetten is felvonultak, miközben azt skandálták, hogy Anglia a mi országunk, és hogy életünk végéig kitartunk Anglia mellett. A Sky televízió értesülései szerint a szélsőjobboldali tüntetők összecsaptak a rendőrökkel a londoni Kenotaph háborús emlékmű közelében, nem messze az egyik palesztinbarát tüntetéstől.

 

Far-right spokesperson Tommy Robinson, right, speaks to a police officer as he arrives at the Cenotaph in Whitehall, ahead of a pro-Palestinian protest march which is taking place from Hyde Park to the US embassy in Vauxhall, in London, Saturday, Nov. 11, 2023. London police are stepping up efforts to ensure a pro-Palestinian march remains peaceful following a week of political sparring over whether the demonstration should go ahead on the weekend. (Jeff Moore/PA via AP)

 

Eközben Londonban várhatóan a valaha volt legnagyobb palesztinbarát tüntetésre kerül sor, melyet szintén november 11-re időzítettek. A rendőrség először próbálta betiltani a megmozdulást, de ennek hírére még több palesztinbarát tüntető vonult utcákra. Brit források szerint ma akár félmillió palesztinbarát tüntető felvonulása várható.

 hirdetes_300x300  

 

Kép forrása: SITA
Protesters show placards during a pro-Palestinian protest in London, Saturday, Nov. 11, 2023. London police have stepped up efforts to ensure a pro-Palestinian march on Saturday remains peaceful following a week of political sparring over whether the demonstration should go ahead on the weekend Britain honors its war dead.(AP Photo/Alberto Pezzali)

 

A több, egymástól független, de egyszerre megvalósuló megmozdulás óriási nyomást helyez a biztonsági szolgálatokra. Az utcákon nagy a káosz, a Sky élőben számol be az eseményekről.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: London tüntetés

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!