Nyitókép: SITA

 

Az Egyesült Államok vasárnap két légicsapást hajtott végre Szíriában Iránnal kapcsolatos célpontok ellen – közölte a Pentagon a Reuters szerint. Az Interfax ügynökségre hivatkozva szintén a Reuters azt írta, hogy Oroszország is támadást hajtott végre Szíriában, a légicsapásokban 34 rendszerellenes harcos vesztette életét, további 60 pedig megsebesült.

 

A New York Times azt írta, hogy a Pentagon illetékesei szerint az amerikai légicsapások valószínűleg határozatlan számú halottat vagy sebesültet okoztak. A Szíriai Emberi Jogi Szervezet (SOHR) szerint az amerikai csapásokban nyolc Iránhoz köthető harcos halt meg, köztük egy szír és egy iraki.

 

 hirdetes_300x300  

A Bassár el-Aszad autokratikus szír elnököt régóta támogató orosz erők támadásai Idlíb tartomány ellen irányultak. Moszkva szerint a helyi lázadók az elmúlt 24 órában hétszer támadták meg a szíriai kormányerők állásait. A Reuters megjegyezte, hogy az orosz állításokat független forrásból nem tudta ellenőrizni.

 

Az amerikaiak akcióit a térségben Joe Biden elnök rendelte el, válaszul a térségben az amerikai erők elleni támadásokra. „Nincs fontosabb az elnök számára, mint az amerikai személyzet biztonsága, és mai lépésével világossá tette, hogy az Egyesült Államok meg fogja védeni magát, személyzetét és érdekeit” – mondta Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter közleményében.

 

Az USA-nak Szíriában 900, a szomszédos Irakban 2500 katonája van.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!