Nyitókép: SITA

 

A szlovákiai fogyasztók számára leginkább a frissesség, a minőség és az ár a három fő tényező az élelmiszerek vásárlásakor. Ugyanakkor a legtöbb fogyasztó kifejezetten figyel az élelmiszerek hazai eredetére, mert a szlovákiai élelmiszerek szerintük magasabb minőségűek, frissebbek és fogyasztásukkal egyúttal a hazai gazdaságot támogatjuk.

 

A szlovákiaiak a cseh vagy német eredetű élelemiszereket is kedvelik, ugyanakkor erős a bizalmatlanság a lengyel termékekkel szemben. Ez derül ki a 2muse ügynökség, a Kereskedelmi Kamara számára készített reprezentatív felmérésének eredményéből, mely a felnőtt lakosság körében készült.

 

 hirdetes_300x300  

A szlovákiaiak nagyrészt egyetértenek abban, hogy a hazai élelmiszerek vásárlásával nemcsak a szlovák mezőgazdaságot és a gazdaságot támogatják, hanem a szénlábnyomukat is csökkentik.

 

A felmérés szerint a megkérdezettek több mint fele úgy látja, hogy a hazai élelmiszerek minősége magasabb a külföldinél. Ezt azzal indokolják, hogy szigorúbb előírásokat tartanak be a gyártásuknál. A fő probléma, ami gátolja a hazai élelmiszerek nagyobb arányban való vásárlását, az az áruk. További ok a mennyiségbeli korlát, illetve, hogy nehezebben elérhetőek a hazai élelmiszerek. A vásárlók szerint láthatóbban kellene feltüntetni azt is, hogy mi a hazai termék, illetve, hogy milyen az összetétele és honnan származik az alapanyag.

 

A felmérés szerint főleg a hústermékeknél vagyunk hajlandók többet fizetni a hazaiért.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!