Nyitókép: SITA

 

A Hamász fegyveres szárnya katari közvetítőkkel közölte, hogy hajlandó mintegy 70 túszt – nőket és gyerekeket – szabadon engedni ötnapos tűzszünetért cserébe.

 

Palesztinok ezrei kényszerülnek menekülni az utolsó biztonságosnak vélt helyekről Gáza északi részén az Izrael és a Hamász között a kórházak körül zajló harcok miatt. Október 7. óta legalább 11 240 palesztint, köztük 4630 gyermeket és 3130 nőt ölt meg az izraeli hadsereg – tette közzé a Hamász egészségügyi minisztériuma.

 

 hirdetes_300x300  

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szerint szinte „temetővé” vált Gáza legnagyobb kórháza, a frontvonalba került al-Shifa. A halottakat nem tudják eltemetni, a kórházon kívül és belül is felhalmozódtak a holttestek. A palesztin egészségügyi minisztérium szóvivője közölte, hogy a Gázai övezet összes működő kórháza leállítja tevékenységét, ha a következő 48 órában nem érkezik segély az egészségügyi intézményekhez.

 

A nemzetközi közvéleményt sokkolták az inkubátorok nélkül a túlélésért küzdő koraszülöttekről készült fényképek. Joe Biden amerikai elnök egy fehér házi eseményen sürgette, hogy az izraeli katonai műveletek során kíméljék az al-Shifa kórházat.

 

Biden úgy fogalmazott, reméli és elvárja, hogy ez a jövőben így legyen. Isaac Herzog izraeli elnök cáfolta, hogy csapataik támadnák a kórházat.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!