Nyitókép: archív (illusztrációs felvétel)

 

A lengyelországi prudniki uszoda adminisztrációja arra kérte a Csehországból érkező látogatókat, hogy a kabinokban öltözzenek át, ne a közös öltözőkben. A sporttelep vezetése szerint ez különösen a gyerekekre van rossz hatással – írta honlapján a Nowa Trybuna Opolska.

 

A cseh határ túloldalán található prudniki Sójka uszoda öltözőiben külön öltözők vannak a férfiak és a nők számára. A cseh úszókat ez nem különösen érdekli, és közvetlenül a szekrényeknél öltöznek át.

 

„Ugyanazokat az öltözőket használják a gyerekek a szüleikkel, vagy az úszásoktatásra érkező gyerekek”

 

 hirdetes_300x300  

– magyarázta Malgorzata Haleková-Malinovská, a Prudnica sportügynökség igazgatója, miért tették ki felhívásukat a cseh látogatók számára.

 

A Nowa Trybuna Opolská szerint Csehországban az emberek liberálisabban viszonyulnak a meztelenséghez, mint a lengyelek. A cseh uszodákban nagyobb a tolerancia az átöltözéssel kapcsolatban. Példaként a Jeseník melletti Česká Ves-i uszodát hozza fel, ahol a férfi öltözőben nincs külön kabin az átöltözésre. Csak a női öltözőben vannak.

 

Az egyik lengyel látogató a Česká Ves-i uszodában megbotránkozott azon, amikor az egyik apa bevitte lányát a zuhany alá, ahol meztelen férfiak mosakodtak. Mint mondta, nagyon kellemetlen helyzet volt.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!