Nyitókép:  SITA

 

Shakira kolumbiai énekesnő vádalkut kötött a spanyol ügyészséggel, hogy elkerülje a pert, amelyben 14,5 millió euró adócsalás miatt emeltek vádat ellene. Sajtóhírek szerint a popsztár beleegyezett, hogy tetemes pénzbírságot fizet.

 

A rózsaszín nadrágkosztümbe és napszemüvegbe öltözött 46 éves művész ma délelőtt 10 óra körül jelent meg a tárgyalóteremben anélkül, hogy a sajtónak nyilatkozott volna. A bíró nem sokkal ezután bejelentette, hogy az énekesnő alkut kötött az ügyészekkel, hogy elkerülje a tárgyalást azon vádak miatt, miszerint 2012 és 2014 között nem fizetett 14,5 millió euró jövedelemadót Spanyolországban. A tárgyalás végét jelentő alku részeként az ügyészség a várható börtönbüntetést pénzbüntetésre változtatta – mondta a bíró.

 

Shakira az adószabályok miatt keveredett vitába a spanyol igazságszolgáltatással, amely szerint ha egy lakos az év több mint felét spanyol területen tölti, akkor ott adót is kell fizetnie. Az énekesnőnek hivatalos állandó lakhelye van a Bahamákon, és azt állította, hogy nem sértett törvényt. Az ügyészség több mint nyolc év börtönbüntetést és 23 millió eurós pénzbírságot kért az énekesnőre.

 hirdetes_810x300  

 

ČTK

Megosztás:
Címkék: Shakira

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!