Nyitókép: X, reprofoto

 

Az izraeli hadsereg célja az volt, hogy bebizonyítsa, a Hamász terroristái emberi pajzsként használják a civileket, hogy a saját életüket mentsék.

Bemutatta újságírók egy csoportjának a gázavárosi as-Sífa kórház alatt kiépített alagutat az izraeli hadsereg. Izrael szerint az alagutat a Hamász terroristái használták. A palesztin szervezet tagadja, hogy bármilyen alagutat épített volna civil infrastruktúra, például kórházak közelében.

 

„Van itt egy légkondicionált szoba, láthatják a fürdőszobát, és még egy kis konyhát is találni itt. Ez tehát azt jelenti, hogy amikor a túlélés a céljuk, lemennek, és emberi pajzsként használják a kórházakat, így sokáig itt tudnak maradni,”

 

mutatta egy izraeli parancsnok, Colonel Elad Tsury, hozzátéve, hogy az alagút rendkívül hosszú, a városközponttól a kórházig tart.

 hirdetes_810x300  

 

Az izraeli védelmi erők korábban egy saját videót is feltöltöttek az X-re (korábban Twitter), amelyen ugyanazt az alagútrendszert mutatják be:

 

 


Az újságírókat a kórházba nem vitték be, de az izraeli hadsereg bemutatta azokat a fegyvereket is, amelyeket állítólag az as-Sífa kórház épületében találtak.

 

A hadsereg szóvivője szerint Izrael kész betartani a Hamásszal kötött megállapodást.

 

„Van egy erkölcsi kötelezettségünk a túszainkra vonatkozóan, de amikor visszahozzuk őket, folytatni fogjuk a Hamász elleni harcot,”

 

fogalmazott az izraeli hadsereg szóvivője, Daniel Hagari.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!