Nyitókép: GLEB GARANICH | Credit: REUTERS

 

Nagyszabású dróncsapást hajtott végre az orosz hadsereg szombatra virradó éjszaka Ukrajnában. Kijevben legalább öt ember, köztük egy 11 éves gyermek megsebesült – jelentette Vitalij Klicsko polgármester a Telegramon.

 

Klicsko a Kijev elleni éjszakai dróntámadást az orosz invázió kezdete óta a legmasszívabbnak nevezte. Hozzátette: a légiriadó hat órán át tartott. A légvédelem által lelőtt drónok lehulló törmelékei több épületet megrongáltak a városban.

 

Az ukrán légierő parancsnoka szerint Oroszország rekordszámú, 75 iráni gyártmányú Shahid-131/136 típusú drónt küldött Ukrajna fölé az éjszaka, amelyek közül 71-et lelőttek. A támadás fő iránya Kijev volt.

 hirdetes_810x300  

 

A BBC által idézett kijevi katonai jelentés szerint 77 lakóépület és 120 intézmény maradt áram nélkül a város központi részén a dróncsapások után.

 

A támadás idején Kijevben tartózkodott Edgars Rinkevics lett elnök, valamint a cseh parlament mindkét házának elnöke, Markéta Pekarova Adamová és Miloš Vystrčil, akik előre be nem jelentett ukrajnai látogatáson vettek részt.

 

A BBC szerint a hideg idő beköszöntével az Oroszországból érkező dróntámadások száma meg fog emelkedni. Tavaly télen Moszkva az energetikai infrastruktúra létesítményeit vette célba a támadások során.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!