Nyitókép: FotoNews / Forum, MACIEJ GOCLON

 

Lengyelország még intenzívebben fogja támogatni Ukrajnát – jelentette ki Pawel Kowal, a lengyel parlament külügyi bizottságának elnöke, a Polgári Koalíció (KO) párt tagja szombaton Kijevben.

 

Kowal a holodomor áldozatainak emléknapja alkalmából érkezett az ukrán fővárosba. A Kijevben tett látogatása során találkozik az ukrán parlament elnökével, a parlament külügyi bizottságának elnökével, valamint az Ukrajna újjáépítéséért felelős miniszterelnök-helyettessel.

 

Szavai szerint a megbeszélések során meg kívánja nyugtatni az ukrán politikusokat, hogy Ukrajna továbbra is fontos partnere Lengyelországnak, és hogy Lengyelország Ukrajnának nyújtott támogatása nem változott és nem is fog változni a közelmúltbeli választások után.

 hirdetes_810x300  

 

„Szeretnék jelzést küldeni az ukrán vezetésnek, hogy keleti politikánk nemcsak változatlan marad, hanem még intenzívebb és elkötelezettebb lesz, mind a segítségnyújtás, mind a nehéz problémák megoldása terén.”

 

– mondta. Hozzátette, hogy az új parlamenti többség, köztük a közelmúltbeli választásokból kikerült KO párt is arra kívánja ösztönözni a Nyugatot, hogy továbbra is támogassa Ukrajnát.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!