Nyitókép: archív, SITA

 

A galántai nyomozók letartóztattak három férfit, akik idős emberektől csaltak ki több tízezer eurót. A rendőrség uzsora és rablás bűntette miatt indított eljárást ellenük. Ha bűnösnek találják őket, akár 12 év börtönbüntetést is kaphatnak. Három 25, 28 és 45 éves román állampolgár főként idős embereknek ajánlott bádogos munkát, illetve az ereszcsatorna-rendszerek cseréjét.

 

„Az egyik esetben 23 ezer eurót akartak elkérni egy idős házaspártól csatornacseréjért. Mivel a nyugdíjasoknak nem volt ennyi készpénzük, a munkások végül még az így is aránytalanul nagy összeggel, hétezer euróval megelégedtek”

 

– tájékoztatott a nagyszombati rendőrség. Egy másik férfit ennek majdnem a kétszeresével akarták lehúzni. A rendőrség tájékoztatása szerint az egyik román állampolgár, aki a munka áráról tárgyalt, a falhoz nyomta az illetőt, és több mint 13 ezer eurót tépett ki az illető pénztárcájából.

 hirdetes_300x300  

 

Mindkét ügyet a galánti bűnügyi rendőrök vették át, és intenzív nyomozásba kezdtek. Több kamerafelvételt elemezve azonosítani tudták azt az autót, amelyet a  gyanúsítottak vezettek. Szerda reggel a galántai járásbeli Pata község közelében állították meg őket. A három külföldit bilincsbe verték és a rendőrségre szállították. A bíróság őrizetbe vételéről szóló döntéséig valamennyi vádlott a rendőrség zárkájában marad.

 

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!