Nyitókép: SITA

 

Több helyzet is adódott a nap folyamán, ami a megállapodás sikertelenségére mutatott. Délután egyiptomi katonai vezetők érkeztek a körzetbe, akik heves tárgyalásokat folytattak a Hamásszal, amely korábban vissza akart lépni az alkuból, illetve halasztásokkal fenyegetett.

 

A Hamász átadta a megbeszélt csoportot a Vöröskeresztnek. A 13 túsz között öt nő és nyolc gyerek van, akiket izraeli idő szerint este 11 óra után adták át a Vöröskeresztnek, és a humanitárius szervezet munkatársai a rafahi határátkelő felé indultak velük.

 

 hirdetes_300x300  
Israeli hostages released by Hamas arrive at Sheba Medical Center in Ramat Gan, Israel Sunday Nov. 26, 2023. Hamas militants on Saturday released 17 hostages, including 13 Israelis, from captivity in the Gaza Strip, while Israel freed 39 Palestinian prisoners in the latest stage of a four-day cease-fire. (AP Photo/Ohad Zwigenberg)

 

Israa Jaabis, center, a Palestinian prisoner released by Israel, is hugged by relatives as she arrives home in the east Jerusalem neighborhood of Jabel Mukaber, early Sunday Nov. 26, 2023. (AP Photo/Mahmoud Illean)

 

Ennek a két szabadult gyereknek az anyját megölték az októberi támadáskor, apjuk viszont továbbra is gázai túsz, noha az egyezség úgy szólt, hogy családokat nem választanak szét.

 

 

Korábban, hosszas huzavonák, kölcsönös vádaskodsok és helyszínváltoztatások után, több jelentés szerint egyiptomi és katari nyomásra  a Hamász beleegyezett,hogy szombat éjfélig elengedi az erre a napra tervezett túszcsoportot. Az izraeli kabinet arról tárgyal, hogy ha az alku mégis meghiúsul, akkor újra kezdje-e a katonai akciókat Gázában.

 

Euronews

Megosztás:
Címkék: Gáza Hamász

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!