Nyitókép: meduza.io

 

Petícióban követelik az ukrajnai harcokrara mozgósított oroszok feleségei és élettársai katonáik hazatérését az orosz hatóságoktól és Vlagyimir Putyin orosz elnöktől.

 

A Kiáltványt a Telegram közösségi oldalon a Put Domoy (A hazaút) csatorna tette közzé. A Szabad Európa Rádió szerint a petíciót körülbelül két hónapja hozták létre, és körülbelül 15 000 előfizetője van.

 

 hirdetes_300x300  

„Ki…sztak velünk, és veletek is ki fognak ” – áll a ma közzétett kiáltványban.

 

„Emlékszünk arra, hogy az elnök megígérte, hogy a tartalékosokat nem hívják be, csak hivatásos önkéntesek látják el a különleges katonai műveletek feladatait. Aztán a szeretteinket Ukrajnába vitték. Kiderült, hogy az ígéretek üresek”

 

– áll a kiáltványban.

 

A közzétett szövegben a nők egyebek mellett az ukrajnai harcokban részt vett orosz elítéltek kegyelmét bírálják. Ugyanakkor rámutatnak egy nemrég nyilvánosságra hozott esetre egy férfiróéé, aki kegyelmet kapott, miután rituális gyilkosságért elítélték,  melynek során az áldozatok testrészeit is elfogyasztotta.

 

„Irónia, hogy a nők magukra hagyatottan sírnak otthon, a gyerekek apa nélkül nőnek fel, sokan már árvák. A sátáni kannibált pedig, akiről az első bebörtönzése után kiderült, hogy visszaeső, fél év után szabadon engedték. mert egy különleges katonai művelet során kivásárolta magát a tömeggyilkosságokból” – fogalmaztak a kiáltvány szerzői.

 

A petíció a határozatlan idejű mozgósítás megszüntetését is kéri. Szerzői kijelentik, hogy nem kívánják az ország politikai helyzetének destabilizálását.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!