Nyitókép: Facebook, Zuzana Čaputová

 

Szlovákia merész zöldpolitikai vállalásokra törekszik a közeljövőt illetően, amivel a világ élvonalába kíván tartozni. A részletekről Zuzana Čaputová államfő számolt be a dubaju klímaügyi világkonferencián.

 

„Egyetértettünk abban, hogy a zöldpolitika felelősségteljes politika. És egyben lehetőség is. Felszólalásomban bemutattam azokat a lépéseket, amelyeket Szlovákia tesz, és amelyeknek köszönhetően a világ legambiciózusabb országai közé fogunk tartozni.” – ismertette az államfő.

 

 hirdetes_300x300  

Hozzátette, hogy 2030-ra az ország 55%-kal csökkenti a kibocsátást 1990-hez képest.

 

„Sok más országgal ellentétben idém leállítjuk a szénbányászat támogatását és az abból történő villamosenergia-előállítást. A szenet járom éven belül kivonjuk a hőtermelésből. Villamosenergia-termelésünk 85%-át már most is nulla kibocsátással állítjuk elő. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy 2025-re ezt 90%-ra emeljük. 2030-ra a megújuló energiaforrások 29%-os részesedését tervezzük elérni villamosenergia-termelésünkben, és támogatjuk a megújuló energiaforrásokra és az energiahatékonyságra vonatkozó globális ígéretet”

– fogalmazott Čaputová.

 

Aki szerint ha nem teszünk mindannyian lépéseket a következő két évben, és 2050-re nem leszünk klímasemlegesek, akkor megnehezítjük a következő generációk életét.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!