Nyitókép: hzscr.cz

 

Česká Třebován ma összeütközött két tehervonat a reggeli órákban. A kár eléri a 150 millió koronát (mintegy 6,2 millió euró).

 

A balesetben a mozdonyvezető megsérült, 19 vagon és az egyik mozdony is kisiklott. Jan Kučera, a vasúti felügyelet főfelügyelője szerint a baleset nem korlátozta a személyszállító vonatok közlekedését Česká Třebován, illetve Prága-Olomouc között. A Česká Třebován keresztül közlekedő tehervonatok a személyállomáson keresztül közlekednek.

 

 hirdetes_810x300  

 

A baleset 06:00 óra előtt történt a viszonylag frekventált Česká Třebová teherpályaudvarán. „A teherpályaudvar bejáratánál egy tehervonat áthaladt a piros jelzésen és nekiment egy álló tehervonatnak” – mondta ma reggel a ČTK-nak Nela Friebová, a vasúti hivatal szóvivője.

 

Kučera elmondása szerint az érkező szerelvény a vonat hátuljába csapódott, amely épp indulóban volt. Egy mozdony és 15 kocsi kisiklott az állomásra befutó szerelvényből. További két vagon az induló szerelvényből siklott ki, kettő pedig a mellette álló szerelvényből.

 

 

„Olyan volt, mint a dominó”

 

– mondta Kučera. A tűzoltók által készített fotókon az látszik, hogy számos vagon teljesen szétroncsolódott.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!