Nyitókép: merkur.de
Az egész Európára hirtelen lecsapó intenzív fagy és havazás egészen elképesztő állapotokat szült a müncheni repülőtéren, amelynek kifutópályára egyszerűen ráfagyott egy kisebb magánrepülőgép.
A hírek szerint a gép szombat este Dubajba tartott volna a globális felmelegedésről szóló konferenciára, de felszállni már nem tudott, a fara ugyanis a kifutópályára fagyott.

Az esetről videó is készült, amelynek hitelességét a német Merkur online hírportál értesülései szerint a repülőtér vezető sajtószóvivője megerősítette.

 

Németországot egyik napról a másikra teljesen belepte a hó, a szélsőséges időjárás óriási fennakadást okozott több nagyváros közlekedésében.

 

Münchenben a mai napon a hóvastagság elérte a 44 centimétert – a hómérés 1933-as kezdete óta nem volt ennyi hó a városban decemberben (a korábbi rekord 43 cm volt 1938 decemberében).

 hirdetes_300x300  

 

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

 

Wintereinbruch in Süddeutschland - Füssen
Kép forrása: merkur.de

 

A müncheni repülőtér szombaton egyetlen repülőgépet sem tudott útjára indítani. Elmaradt a hétvégi Bayern München – Union Berlin Bundesliga mérkőzés is. A játékosok az időjárási körülményeket látva inkább hógolyóztak.

 


hirado.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!