Nyitókép: SITA

 

A legismertebb kriptovaluta, a Bitcoin idén először lépte át a 40 000 dolláros határt és tovább növekszik, miközben a többi kriptovaluta is erősödik. Ehhez hozzájárul az az erősödő meggyőződés, hogy az amerikai jegybank (Fed) hamarosan kamatcsökkentésbe kezd. A befektetők úgy vélik, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) hamarosan jóváhagyja a bitcoin alapok tőzsdei kereskedését.

 

A CoinDesk szerint nem sokkal délelőtt 09.00 óra előtt a bitcoin 4,8 százalékot erősödött az elmúlt 24 órában, és 41 410 dollár körül mozgott. A második legnagyobb kriptovaluta, az éter ára 3,8 százalékos növekedést mutatott, körülbelül 2246 dollárra.

 

 hirdetes_300x300  

Az október közepe óta tapasztalt 50 százalékos emelkedés „látszólag döntő elmozdulást jelent a 2022-es és 2023-as évek eleji medvepiaci mozgásaitól” – mondta Justin d’Anethanze, a Keyrock digitális eszközökkel foglalkozó cég munkatársa. Medvepiac az a helyzet, amikor az árak 20 százalékkal esnek a maximumhoz képest, és tovább csökkennek.

 

A Bitcoin közel 150 százalékot erősödött az év eleje óta. Azonban még mindig érezhetően gyengébb a 2021 végi 69 000 dollár közeli csúcshoz képest.

 

D’Anethanze szerint az a tény, hogy novemberben nagy cégek vettek bitcoint, az érdeklődés új hullámát jelzi az eszköz iránt. Szerinte a bitcoin egy évvel ezelőtti 16 000 dollár körüli mélypontja valószínűleg a mélypontot jelentette. A jövőben azonban nem zárja ki a további jelentős ingadozásokat.

 

ČTK

Megosztás:
Címkék: Bitcoin kriptovaluta

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!