Nyitókép: dpa via handelsblatt.com

 

Az Európai Unióban jelenleg fokozott a terrorfenyegetettség a Gázai övezetben zajló háború miatt, amely polarizálja a társadalmat – figyelmeztetett kedden Ylva Johansson belügyi biztos.

 

„Az Izrael és a Hamász közötti háború és az általa előidézett polarizáció az európai társadalomban, valamint a közelgő ünnepi időszak miatt nagyon nagy a terrortámadások kockázata az EU-ban” – mondta a biztos az uniós belügyminiszterek brüsszeli találkozója előtt.

 

Johansson több incidensre utalt, köztük a szombati párizsi támadásra, amelyben egy arab férfi megölt egy német turistát, két másikat pedig megsebesített az Eiffel-torony közelében. A férfi radikalizálódott iszlamista volt, aki hűséget esküdött az Iszlám Állam szélsőséges szervezetnek.

 hirdetes_300x300  

 

A biztos bejelentette, hogy az EU további 30 millió eurót tervez elkülöníteni néhány potenciálisan veszélyeztetett helyszín, például az imahelyek védelmére. A tagállamok belügyminiszterei kedden többek között az Unión belüli biztonságról tárgyalnak majd Brüsszelben. A napirenden szerepel továbbá a schengeni térség helyzetének megvitatása, valamint a menekültügyi és migrációs politika reformja.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!