Nyitókép: aljazeera.com

 

Csütörtök este elhunyt Rifat Alarir palesztin költő és aktivista egy izraeli támadás következtében a Gázai övezet északi részén. Alarir a gázai írók szövetségének egyik vezető alakja volt, aki angolul írt, hogy minél szélesebb közönséghez jusson el a munkássága. Halálát egyik barátja, Musab abu Tuhá költő jelentette be a Facebookon.

 

Az AFP jelentésében azt írta, hogy napokkal azután, hogy Izrael októberben szárazföldi offenzívát indított a palesztin területeken, Alarir a közösségi médiában azt írta, hogy nem hajlandó elhagyni a Gázai övezet északi részét. Megismételte továbbá, hogy támogatja a palesztin fegyveresek izraeli terület elleni nagyszabású támadását.

 

Alarir az angol irodalom és kreatív írás professzora volt a gázai Iszlám Egyetemen, ahol többek között William Shakespeare angol költő műveit tanította. Egyik alapítója volt a „We Are Not Numbers” projektnek is, amely gázai írókat hozott össze külföldi mentorokkal, akik segítenek nekik angolul megírni az élettapasztalataikról szóló történeteket.

 hirdetes_810x300  

 

A projekt keretében született meg a Gaza Unsilenced című könyv, valamint a Gaza Writes Back, amely a fiatal palesztin szerzők egyfajta krónikája a gázai mindennapokról.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!