Nyitókép: SITA

 

Az orosz gazdaság ellenáll a nyugati országok rá vonatkozó szankcióinak, és idén 3,5 százalék körüli növekedést mutat. mondta  Vlagyimir Putyin elnök a Russia Calling befektetési fórumon Moszkvában. A Nyugat szerinte ül a babérjain, és technológiai lemaradásban van. Putyin szerint Oroszország kész további együttműködésre Kínával.

 

Az orosz gazdaság exportorientált. Tavaly a bruttó hazai termék (GDP) 2,1 százalékkal csökkent, az ország ugyanis küzdött a szankciók hatásaival. A nyugati országok azért vezették be ezeket, hogy megpróbálják elszigetelni Oroszországot, miután csapatai megszállták Ukrajnát, és megnehezítették a nyersanyagok értékesítését. Az eladásból származó pénz segít Moszkvának finanszírozni a háborút.

 

 hirdetes_810x300  

„Ma a GDP magasabb, mint a Nyugat szankciók formájában történt támadása előtt”

 

– idézte Putyint a Reuters. „Idén legalább 3,5 százalékos GDP-növekedésre számítunk” – tette hozzá az elnök.

 

Szerinte az orosz gazdaság ellenállóbbnak bizonyult, mint azt Moszkva és ellenfelei gondolták. A gazdaság profitál az ukrajnai háborúból és a fegyverkiadások érezhető növekedéséből. Moszkva mindezt hivatalosan különleges katonai műveletnek nevezi, amelynek célja a Kreml szerint a kelet-ukrajnai orosz gyökerű lakosok megvédése az elnyomástól.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!