Nyitókép: Fb, Zelenszkij, reprofoto

 

Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök mai egyesült államokbeli látogatásán reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy továbbra is számíthat Amerikára. Mindezt a kulcsfontosságú washingtoni látogatása elején mondta, ahol megpróbálja megmenteni Joe Biden amerikai elnök új, ukrajnai segélyre vonatkozó javaslatát, amelyet a republikánusok a múlt héten blokkoltak. A csomag támogatásáért cserébe a republikánusok az amerikai bevándorlási politika jelentős szigorítását követelik, amit a demokraták elutasítanak. Az európai törvényhozók azt kérték az Egyesült Államok Kongresszusától, hogy támogassák az Ukrajnának nyújtott segélyt.

 

„Nem adjuk fel. Tudjuk, mit tegyünk. Számíthat Ukrajnára, és abban reménykedünk, hogy mi is számíthatunk Önre”

 

– mondta Zelenszkij beszédében a washingtoni Nemzetvédelmi Egyetemen, az Egyesült Államok védelmi miniszterének beszédében Lloyd Austinnak a szavai után.

 

 hirdetes_300x300  

Zelenszkij kedden találkozik Bidennel, és a szenátusban is felszólal helyi idő szerint 09:00-kor (15:00 CET). A Biden-adminisztráció figyelmeztette a Kongresszust, hogy az Ukrajnának nyújtott katonai segély megújításának elmulasztása Oroszország javára fordíthatja a háborút, ami biztonsági fenyegetést jelenthet a Nyugat számára.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!