Nyitókép: Körkép.sk

 

Enyhe, szinte tavaszias lesz az idő karácsonykor, a legmelegebb órákban 14 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet, de a szél élénk, olykor erős lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

 

Szombat délelőtt még előfordulhatnak kisebb-nagyobb napos körzetek – főként északkeleten -, és átmenetileg több helyen csökken a csapadékhajlam. A nap második felében mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és újabb csapadékhullám érkezik: a délnyugati megyékben eső, másutt havas eső, havazás is valószínű, a magasabban fekvő részeken 5-10 centiméteres hóréteg kialakulhat, de ez csak átmeneti lesz, ugyanis késő délutántól enyhülés kezdődik. Az északnyugati, nyugati szelet többször is erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9 fok között várható, az ország nagyobb részén délelőtt lesz a legmelegebb, délnyugaton viszont este állhat be a maximum.

 

 hirdetes_300x300  

Szenteste napján, vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Csak kevés helyen fordulhat elő eső, és főleg északon, északkeleten, illetve a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat. Sokfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Hajnalra általában 0-6 fok közé hűl a levegő, a havas északkeleti tájakon mínusz 1 és mínusz 3 fok közötti hőmérséklet lehet. Kora délután többnyire 7-13 fok valószínű, de északkeleten néhány fokkal hidegebb lesz.

 

Karácsony első napján, hétfőn erősen felhős vagy borult idő várható, majd egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, bár néhol gyenge eső előfordulhat. A nyugati, délnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A minimum 2-8 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul.

 

Karácsony második napján, kedden változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Csapadékra nincs kilátás. Éjjel, hajnalban foltokban köd képződhet. A délnyugati, nyugati szél több helyen megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 0 és plusz 7, kora délután 7-14 fok között várható.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!