Nyitókép: volby.transparency.sk

 

Húsz év alatt közel 15 millió eurós bevételt könyvelhetett el a Magyar Közösség Pártja. A jelenleg épp Magyar Szövetség név alatt futó, korábban MKÖ, illetve MKP név alatt is ismert politikai alakulat az összeg jelentős részét, 11,4 millió eurót állami támogatásként szerezte választási eredménye alapján. Közel 2,3 millió euró értékben hitelt vett fel, 1,1 millió euró pedig adományként érkezett a Čajak utcai párt számlájára.

 

A Transparency Slovensko összesítéséből kiderül, hogy messze a legtöbb összeget, 105 millió eurót a Smer könyvelhette el (ebben benne van már a legutóbbi választási eredményért járó állami támogatás is, mely a választási ciklus végéig érkezik meg Robert Ficoéknak.)

 

 hirdetes_300x300  

 

Az állami támogatások terén (jó választási eedményének köszönhetően) 30 millió euró feletti összegben részesült az OLaNO (jelenleg Slovensko) is. De nincs oka a panaszra a szlovák-magyar vegyespártnak sem. Bugár Béláék igaz, megsemmisítették magukat a legutóbbi választásokon, az azt megelőző 2002-től számított időszakban összesen 14,2 millió euró bevételre tettek szert.

 

Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!