Nyitókép: BBC

 

Ukrajna újabb nagyszabású orosz légitámadás alatt áll. A helyi hatóságok a fővárosban, Kijevben és az ország keleti részén fekvő Dnyiproban is tüzekről számoltak be – írja a BBC. Sajtóbeszámolók szerint a fővárosban egy többszintes lakóház és egy raktár gyulladt ki, a helyi hatóságok a lelőtt rakétákból származó törmelékek lehullásáról tájékoztattak. Ég az egyik bevásárlóközpont is Dnyiproban. A BBC szerint Ukrajna orosz légicsapások második hullámával néz szembe. Már korábban is  robbanásokat lehetett hallani, az ország más részein.

 

„A megszállók körülbelül tíz ütést mértek Harkiv városára”

 

– írta táviratában Oleh Szinehubov, Harkiv régió kormányzója. Ma 6 óra után közép-európai idő szerint Ihor Terechov, Harkov polgármestere újabb támadási hullámra figyelmeztette a Fél órával korábban azt mondta, hogy körülbelül nyolc lövés érte a várost.

 

 hirdetes_810x300  

„Az előzetes információk szerint több mint tíz sahed támadta meg a Lviv-i régiót”

 

– írta táviratában Andrij Szadovi lviv polgármestere, utalva az Oroszország által használt drónokra.

 

„Lvivben égnek a kritikus infrastrukturális berendezések, további részleten nem ismeretesek. A mentőszolgálatok a helyszínen vannak. Áldozatokról nincsenek adataink”

 

– mondta Sadovyj.

 

Az elmúlt hetekben az ukrán légierő szinte minden este jelentett orosz drónok és rakéták által végrehajtott támadásokat. A lengyel határtól több tíz kilométerre fekvő Lviv azonban hosszú ideje nem tapasztalt orosz csapásokat.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!