Nyitókép: MTI

 

A prágai önkormányzat nem szervez újévi tűzijátékot vagy videómappingot (épületekre való vetítést). A lakosok számára január 1-jén, hétfőn inkább kedvezményes belépőt kínálnak az állat- és botanikus kertekbe, a Střešovice-i tömegközlekedési múzeumba és a prágai tornyokba, számolt be róla Tadeáš Provazník, az önkormányzat szóvivője a ČTK-nak. A kedvezmények igénybevételéhez elég, ha az emberek bemutatják tömegközlekedési eszközre érvényes menetjegyüket, vagy lakhelyigazolásukat arról, hogy Prágában élnek.

 

Prága egész területén 2020. december 1-je óta tilos a tűzijátékozás használata. 2020. január 1. óta törölték az újévi tűzijátékot is a cseh fővárosban. Vít Rakušan (STAN) belügyminiszter a Károlyi Egyetem Bölcsészettudományi Karán történt lövöldözés áldozatai iránti kegyeletből kérte a szilveszteri tűzijáték lemondását.

 

 hirdetes_300x300  

„Prága sok minden egyebet kínál, és úgy gondolom, hogy a fővárosiak értékelni fogják a kedvezményes belépők lehetőségét. Akár állatkertbe, botanikus kertbe, tömegközlekedési múzeumba, akár valamilyen nevezetességre mennek, a kínálat nagyon változatos”

 

– mondta Bohuslav Svoboda (ODS) Prága polgármestere.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!