Nyitókép: SITA

 

Számos jel mutat arra, hogy a hárompárti német kormánykoalíció nem tudja kitölteni hivatali idejét, hiszen látványosan nem képes úrrá lenni a különböző természetű válságokon, támogatottsága folyamatosan csökken, ráadásul komoly belső feszültségek is tépázzák. A 2023-as évet sikerült átvészelniük Scholzéknak, ám ha lehet, 2024 még nehezebbnek ígérkezik.

 

Kétévnyi hivatalban töltött idő után azonban Olaf Scholz német kancellár egyre nehezebb helyzetben van a válságok közepette, amelyek megingatták a zöldekkel és szabaddemokratákkal alkotott koalícióját, a német választók pedig megkérdőjelezték, hogy kormányának ki kell-e töltenie négyéves ciklusát – számol be a Politico-ra hivatkozva a hirado.hu, megjegyezve, hogy a 2024-es év még az ideinél is nehezebbnek ígérkezik a szociáldemokrata politikus számára.

 

A brüsszeli lap emlékezet, Scholz hárompárti koalíciója azzal az ígérettel került hatalomra, hogy Európa legnagyobb gazdaságát átviszi a 21. századba. Ez azonban egyelőre mondhatni visszafelé sült el, a német gazdaság rég nem látott módon bukdácsol.

 

 hirdetes_300x300  

Közben a pártok együttes támogatottsága már 33 százalékra esett vissza a német közszolgálati televízió (ARD) legutóbbi felmérése szerint, szemben a legutóbbi választásokon elért 52 százalékkal. Az ellenzéki Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyedül mindössze egy százalékponttal marad le.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!