Nyitókép: STOCK PHOTO/GETTY IMAGES

 

Amerikai katonai elemzők szerint Oroszország újabb, a péntekihez hasonló nagyszabású légicsapást hajthat végre Ukrajna ellen. Ukrán tisztviselők szerint a bevetett rakéták és drónok száma szerint a háború kezdete óta a legnagyobb légicsapást hajtotta végre az orosz hadsereg.

 

„Oroszország továbbra is nagyszabású támadásokat indít Ukrajna ellen, hogy meggyengítse az ukrán morált és Ukrajna képességét az Oroszország elleni katonai műveletek folytatására.”

 

– közölte szombat este az amerikai székhelyű Institute for the Study of War (ISW) hadtudományi intézet. Az elemzők egyben rámutattak, hogy közel két év háború után Oroszországnak valószínűleg nincs elegendő tartaléka és termelési kapacitása ahhoz, hogy rendszeresen vállaljon ilyen nagyszabású rakétatámadásokat.

 

 hirdetes_810x300  

Péntek este az orosz hadsereg Kijev szerint közel 160 különböző típusú rakétával és drónnal támadott ukrajnai célpontokat. Több mint 30 áldozatról és mintegy 160 sebesültről számoltak be a helyi hatóságok.

 

Az ISW elemzése szerint az orosz hadsereg hónapok óta kísérletezik a drónok és rakéták különböző kombinációival, hogy megtalálja Ukrajna légvédelmének gyenge pontjait.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!