Nyitókép: Офіс Президента України/YouTube

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken bejelentette, hogy ellátogatott a Donbaszban fekvő Avgyijivka városába, amelyet az orosz erők jelenleg megpróbálnak bekeríteni.

 

„Avgyijivkában meglátogattam a 110. gépesített dandár állásait” – írta az ukrán elnök a Telegram csatornán Egyúttal egy videót is közzétett, amelyen az látható, amint Zelenszkij kitüntetéseket ad át a katonáknak egy Avgyijivka feliratú tábla előtt. Az orosz ellenőrzés alatt álló Donyecktől nagyjából 20 kilométerre északra fekvő Avgyijivka az ukrán elnök szerint jelenleg a frontvonal egyik „legnehezebb szakasza”.

 

Zelenszkij beszédében köszönetet mondott a frontvonalon harcoló katonáknak. Elmondta: Ukrajna csak a katonáinak köszönhetően élte túl az idei évet.

 hirdetes_300x300  

 

Az orosz erők 2022 óta próbálják elfoglalni Avgyijivkát, a korábbi években itt az ukránok és az oroszok által támogatott szakadárok harcoltak érte. A város bekerítésére irányuló orosz hadműveletek idén októberben fokozódtak, és jelenleg is súlyos harcok folynak. Az ukrán hadsereg elismerte, hogy az ottani helyzet nem tűnik kedvezőnek.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!