Nyitókép: Facebook reprofoto, Ivan Korčok

 

A korábbi külügyminiszter és jelenlegi államfőjelölt, Ivan Korčok megtesz mindent annak érdekében, hogy a jövő évben megnyerje az államfőválasztást.

 

Év végi videójában elmondta, hogy 2023 a bizonytalanság, a veszekedések, az értelmetlen viták jegyében telt. A várt enyhülést Korčok szerint a szeptemberi parlamenti választások sem hozták el. A kormánykoalíció ugyanis szerinte a társadalom megnyugtatása helyett pont ennek ellenkezőjét teszi.

 

 hirdetes_300x300  

Minden egyes kormányhoz szigorú, de igazságos leszek. A kormány joga, hogy olyan döntéseket hozzon, amilyeneket jónak lát. A többiek joga ugyanakkor, hogy megszólaljon, ha úgy gondolják, hogy más területeket meg elhanyagol,”

 

fogalmazott a liberális, progresszív államfőjelölt.

 

Gátlástalanul

 

A jövő évi államfőválasztás Korčok szerint arról szól, hogy a jelenlegi kormány képes lesz-e elfoglalni az összes kulcsfontosságú pozíciót az országban, hogy eltüntessen minden féket, ellensúlyt.

 

Vagy olyan államfőt választanak, aki képes biztatni a jó ügyekben a kormányt, segít kommunikálnu a dolgokat, támogatni a nehéz döntéseket, de meg is tud szólalni, ha elfogadhatatlan dolgok történnek,”

 

tette hozzá Korčok.

 

Az elmúlt hetek történései szerinte megmutatták, hogy ilyen hangra nagy szükség lesz, a kormány ugyanis láthatóan már teljesen levetkőzte gátlásait.

 

Ha a társadalom lemond arról, hogy megszólaljon, elveszti érdeklődését a közügyek iránt, ha az elnöki palotában a kormánykoalíció újabb lekötelezettje ül majd, az tönkreteszi Szlovákiát,“

 

zárta Korčok.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!