Nyitókép: Reuters

 

Továbbra is vizsgálják a szakemberek, hogyan tartózkodhatott egyszerre két repülőgép a kifutópályán a japán Haneda repülőtéren. A kisgép hatfős személyzetéből öten meghaltak, de csodával határos módon az Airbus minden utasa és a személyzete, közel 400 ember megmenekült.

 

Egy 17 éves svéd fiú mobiltelefonjával rögzítette a fedélzeten történteket. Később úgy írta le a becsapódás utáni káoszt, mint a poklot: az egész kabin perceken belül megtelt füsttel és amikor kinyitották a vészkijáratokat, mindenki egyszerre próbált menekülni.

 

A szakemberek most azt vizsgálják, mi történt helyi idő szerint 17:47-kor a Haneda repülőtéren, és miért lehetett egyszerre két gép a futópályán.

 hirdetes_300x300  

 

„A baleset vizsgálatában résztvevő szakemberként elsősorban arra koncentrálok, ami jóval korábban történt, minthogy a két repülőgép összeütközött volna. Ha a jelentések igazak és mindenki sikeresen elhagyta a repülőgépet, akkor ez egy csodálatos hír.”

 

– mondja a Tim Atkinson pilóta, repülési szakértő. Ez az első komoly baleset, amiben egy Airbus A350-es is érintett. A nagyrészt fejlett anyagokból készült új típusú repülőgép roncsainak vizsgálatához az Airbus is szakértőkből álló csapatot küldött a helyszínre.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!