Nyitókép: SITA

 

Ha az ellenség azt gondolja, hogy háborút indít Libanon ellen, korlátok, visszafogottság, határok nélkül fogunk harcolni” – mondta Haszan Naszrallah.

A Hezbollah síita terrorszervezet vezetője szabályok nélküli háborúval fenyeget, ha Izrael megtámadná Libanont. Haszan Naszrallah televíziós beszédében részvétét fejezte ki a Hamász magas rangú tisztségviselőjének, Száleh Arourinak a meggyilkolásával kapcsolatban, aki – feltehetően – egy izraeli dróncsapásban halt meg kedden, Bejrútban.

 

Egyúttal részvétét fejezte ki a 2020-as, amerikai dróncsapással megölt Kászem Szulejmáni iráni tábornok emlékére rendezett megemlékezésen történt robbanásokban elhunytak rokonainak.

 hirdetes_810x300  

 

“Részvétünket fejezzük ki szeretett testvérünknek, a nagyszerű vezető Száleh Arouri sejknek, a Hamász mozgalom politikai irodájának helyettes vezetőjének, valamint az Al-Kasszam Brigádok és a Hamász bajtársainak, akik mártírhalált haltak a Bejrút déli külvárosát ért durva izraeli agresszióban”

 

– fogalmazott Naszrallah.

 

Szaleh Arouri a Hamász politikai helyettes vezetője és a terrorszervezet katonai szárnyának egyik alapítója volt. És már évek óta Izrael célkeresztjében volt.

 

A libanoni Hezbollah válaszlépéseket ígért a Hamász második számú vezetőjének meggyilkolása miatt, amit Izrael számlájára ír.

 

Izrael nem vállalta magára a bejrúti dróntámadást. De egy Moszad-vezető temetésén a hírszerzés igazgatója erre utalva kijelentette; az október 7-i támadás résztvevőit le fogják vadászni.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!