Nyitókép: Sameer Al-DOUMY / AFP

 

Nagy-Britannia nem egyeztet kellőképpen Franciaországgal annak érdekében, hogy csökkentse a La Manche-csatornán átkelő migránsok számát. Ez derül ki a francia számvevőszék csütörtökön közzétett jelentéséből.

 

A számvevőszék jelentése szerint Franciaország ” operatív együttműködési megállapodásokat próbál kidolgozni” az Egyesült Királysággal. A jelentés konkrétan megemlíti a 2020-ban felállított közös hírszerző egységet, amely a Csatornán átívelő csempészet és az illegális migráció elleni küzdelmet hivatott támogatni. Az egység 2022-ben hét illegális csempészhálózat felszámolásában segített.

 

A francia számvevőszék „megállapította, hogy a britek nem szolgáltatnak használható információkat a kis hajók indulásáról, és csak nagyon általános, első szintű információkat adnak, amelyeket nem ellenőriznek”.

 hirdetes_810x300  

 

„A Franciaország és Nagy-Britannia közötti kapcsolat ezért kiegyensúlyozatlan az információcsere tekintetében” – állapította meg a francia számvevőszék.

 

A brit kormány a héten bejelentette, hogy a 2023-ban Nagy-Britanniába érkező migránsok száma több mint egyharmadával csökkent az előző évhez képest. A brit belügyminisztérium szerdán közölte, hogy a Franciaországgal kötött partnerségnek köszönhetően sikerült megakadályozni a további „veszélyes és illegális kísérleteket a (La Manche-csatornán) való átkelésre”.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!