Nyitókép: Russian emergencies ministry via Reuters

 

Az ukrán erők csütörtökön újfent az oroszországi Belgorod régiót és Belgorod városát ágyúzták. A helyi hatóságok legalább két sebesültről számoltak be.

 

„Belgorod és a Belgorodi terület felett a légvédelmi rendszerünk működött, és tíz, a várost megközelítő légi célpontot lőttünk le” – közölte a régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov. Hozzátette, hogy egy ember az alkarján sebesült meg, egy másik pedig sípcsontsérülést szenvedett az ukrán támadás után. A közösségi hálón közzétett, Belgorodból származó felvételeken megrongálódott autók is láthatóak.

 

A belgorodi régió hatóságai csütörtökön bejelentették, hogy egyes iskolák január 19-ig zárva maradnak. Ennek oka a hétvégi, rendkívül véres ukrán ágyúzás.

 hirdetes_810x300  

 

Belgorod városa mintegy 30 kilométerre fekszik az ukrán államhatártól, és az Ukrajna elleni orosz katonai támadás kezdete óta többször támadták az ukránok. Szombaton 25 ember vesztette életét egy ágyúzás során. Vlagyimir Putyin orosz elnök válaszul a szombati ukrán támadásra azt ígérte, hogy fokozza az Ukrajna elleni orosz vezetésű támadások intenzitását.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.