Nyitókép: SITA

 

Az ukrán erők az oroszok által megszállt Krím-félszigeten található Szevasztopol kikötőváros közelében megsemmisítették az orosz csapatok parancsnoki központját – jelentette az ukrán vezérkar Stratégiai Kommunikációs Hivatala az Unian ügynökség szerint.

 

Az orosz védelmi minisztérium korábban arról számolt be, hogy tíz ukrán rakétát lőttek le a Krím felett, de nem kommentálta a károkat. Később az esti órákban 36 ukrán drón lelövésével kapcsolatos információkat közölt. A harcoló felek állításait nem lehet azonnal, független forrásokból ellenőrizni. Szevasztopol oroszok által kinevezett vezetője, Mihail Razvozsajev azt írta, hogy ezek voltak a várost ért legnagyobb légicsapások az utóbbi időben.

 

 hirdetes_300x300  

Sajtóhírek szerint robbanások hallatszottak Szevasztopolban és egy másik krími városban, Jevpatoriában is.

 

„Ma 15 óra körül az ukrán fegyveres erők megsemmisítették az orosz megszálló csapatok egy csoportjának parancsnoki központját Szevasztopol közelében. Dicsőség az ukrán erőknek”

 

– közölte az ukrán vezérkar további részletek nélkül.

 

Emellett az uniói ügynökség azt írta, hogy az ukránokból és krími tatárokból álló Ateš partizáncsoport jelenti a Jevpatoria melletti radarállomás elleni támadást. A partizánok azt állítják, hogy figyelték az állomást, és segítettek az ukrán erőknek megcélozni azt.Az orosz védelmi minisztérium szerint a Krím-félsziget elleni rakétatámadás moszkvai idő szerint 17:20 körül kezdődött. A krími metropoliszban, Szevasztopolban a légicsapások légiriadót váltottak ki – tájékoztatott a város kormányzója, Razvozsajev. A rakéta töredékei egy lakóházat találtak el, egy ember pedig megsérült – mondta, hozzátéve, hogy a töredékek más helyeken is landoltak.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!