Nyitókép: Facebook, Novák Katalin

 

Erdélyben töltötte az új év első napjait Novák Katalin, A köztársaságielnök közösségi oldalának beszámolója szerint meglátogatta Székelyföldet, a Madarasi Hargitát, Háromszéket és ellátogatott a csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának mérkőzésére is.

 

A székely hokisok Brassóban gyózték le sima 3:0-ra a románokat. Ez keltette fel a román sajtó figyelmét, mely kihasznál minden alkalmat, hogy szítsa a magyargyűlöletet, nemzetek közti feszültséget a románok körében.

 

 hirdetes_810x300  

A g4media.ro román nyelvű hírportál azon nyomban sietett beszámolni arról, hogy Novák Katalin nem volt rest, és együtt szurkolt a székely csapat szurkolótáborával, mi több, a lenti felvétel tanúbizonysága szerint egyenesen közösen ria-ria Hungáriáztak.

 

„A köztársasági elnök folyamatosan magánlátogatásokat tesz Romániában, amelyek egy része feszült pillanatokat szül, különösen a magyar revizionista politika kapcsán. Budapest nyíltan finanszírozza az autonóm politikai mozgalmakat a határ menti országok mindegyikében, és az ország fő méltóságai – élükön Orbán Viktor miniszterelnökkel – olyan revizionista jelképeket jelenítenek meg, mint az Erdélyt is magában foglaló Nagy-Magyarország térképe”

 

– írta a soviniszta román sajtó.

 

Novák Katlain szurkolásáról felvétel is készült:

 

 

A magunk részéről további jó erőt, egészséget és kitartó szurkolást kívánunk a magyar színeknek határon innen és túl .

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.