Nyitókép: SITA

 

Január 10-én, szerda hajnali 2 órától január 12-én, péntek délután 18.00 óráig a Német Vasúttársaság (DB) általános sztrájkot hirdet.

 

A mozdonyvezetők munkabeszüntetése a DB elmondása alapján „komoly üzemeltetési zavarokat” fog okozni. A vállalat rendkívüli menetrendet hozott létre, hogy a távolsági és regionális járatok legalább korlátozott formában működjenek.

 

„Nem tudjuk garantálni, hogy a törölt járatok száma nem fog emelkedni,”

 

 hirdetes_300x300  

tájékoztatott vasárnap a DP, mely arra kéri az utasokat, hogy ha csak tehetik, tekintsenek el az utazástól a sztrájk időtartama alatt.

 

Az országos sztrájk hatását előreláthatóan egész Németország szerte érezni fogják. A szlovák külügyminisztérium honlapján ez áll:

 

„Azt ajánljuk az utasoknak, hogy vonatjárataikról előzetesen kérjenek tájékoztatást a Deutsche Bahn részéről, és kerüljék egyúttal a gazdatüntetéseket is.”

 

A mozdonyvezetők sztrájkját az okozta, hogy szakszervezetük 38-ról 35 órára akarta csökkenteni a heti munkaidőt anélkül a bér csökkentése nélkül. A munkáltató elutasította a követelést. A szakszervezet egyúttal havi 555 eurós fizetésemelést és egyszeri, 3000 euróig terjedő bérpótlékot követel az infláció kompenzálásaként. A DP erre 11 százalékos bérelemést javasolt. Egyezség a két fél között egyelőre nincs.

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!