Nyitókép: Reuters

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán arra figyelmeztetett, hogy ha a Kijevnek nyújtott nyugati segélyek késedelmet szenvednek, akkor a Kreml felbátorodik.

 

„Nem fog leállni” – mondta Zelenszkij, Vlagyimir Putyin orosz elnökre utalva. „Teljesen meg akar minket szállni” – jelentette ki a litván fővárosban tett látogatása során. Zelenszkij hozzátette: Partnereink bizonytalansága az Ukrajnának nyújtott pénzügyi és katonai segítséggel kapcsolatban csak növeli Oroszország bátorságát és erejét.

 

Az ukrán elnök ugyanakkor azt mondta, hogy országának égető szüksége van légvédelmi rendszerekre – írja az AFP. „Az elmúlt napokban Oroszország becslések szerint 500 eszközzel támadta Ukrajnát: ezek 70 százalékát megsemmisítettük” – pontosított.

 hirdetes_300x300  

 

Az ukrán elnök szerint Putyin nem áll meg Ukrajnában, és más szomszédokat is megtámad, hacsak a szövetségesek nem egyesítik erőiket és nem tartóztatják fel. Szavai szerint ha Ukrajna nem áll ellen Oroszországnak, Litvánia, Lettország, Észtország és Moldova lehet a következő célpont.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.