Nyitókép: Sergei Ilnitsky/EPA-EFE

 

Oroszország több tucatnyi rakétával támadást indított Ukrajna ellen szombatra virradó éjszaka – közölte az ukrán légierő. Az orosz támadások miatt Lengyelország is aktiválta a légvédelmi rendszereit.

 

Az ukrán légierő szerint Oroszország 37 rakétát és három drónt lőtt ki Ukrajna irányába. Mindössze nyolc rakétát lőttek le, ami sokkal kevesebb a szokásos jelentéseknél – jegyezte meg a Reuters. Közben az ukrán légierő szóvivője a héten azt mondta, hogy Ukrajnában hiány van légvédelmi rakétákból.

 

Oroszország szombaton közölte, hogy a támadások során állítólag katonai-ipari létesítményeket céloztak, különösen olyan létesítményeket, ahol tüzérségi lövedékeket, lőport vagy drónokat gyártanak.

 hirdetes_810x300  

 

A lengyel hadsereg szombat reggel azt jelentette, hogy riadókészültségbe helyezte a saját és szövetséges légvédelmet az orosz légierő megnövekedett tevékenysége miatt. Arra is figyelmeztették a lakosokat, hogy a légierő aktivizálása miatt megnövekedett zajszintet tapasztalhatnak, különösen az ország délkeleti részein.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!