Nyitókép: SITA

 

A német hadsereg részletes forgatókönyvet dolgozott ki egy esetleges NATO-országok és Oroszország közötti konfliktusról, amely több tízezer német katona bevetését irányozza elő a Baltikumban és Lengyelországban. A németországi Bild című lap által közölt dokumentum szerint a forgatókönyv orosz mozgósítással kezdődik idén februárban, és a háború közvetlen fenyegetésével ér véget 2025 nyarán. A német védelmi minisztérium nem kívánta kommentálni a forgatókönyvet, de közölte, hogy különféle lehetőségeket elemez. , beleértve azokat is, amelyek rendkívül valószínűtlenek.

 

A német forgatókönyv szerint Oroszország februárban kezdheti meg az új mozgósítást, melynek során 200 000 embert hívna be a hadseregbe. Ezt követően jelentős sikereket érhet el az ukrán erők elleni tavaszi offenzívában, köszönhetően annak, hogy a nyugat oldaláról akadoznak az Ukrajnának nyújtott segélyek. Moszkva katonai előretörését nagyszabású kibertámadásokkal kezdené, különösen a balti országokban, amelyekhez a balti köztársaságokban élő orosz nemzetiségű lakosságot használná fel.

 

Szeptemberben ezt követően Oroszország szövetségesével, Fehéroroszországgal közös manőverekkel 50 000 orosz katonát telepítene Nyugat-Oroszországba és Fehéroroszországba. A német forgatókönyv további eszkalációval számol, melynek során októberben Oroszország közepes hatótávolságú rakétákat helyezne át a Lengyelország és Litvánia közötti kalinyingrádi enklávéjába.

 hirdetes_300x300  

 

Ezzel egy időben Kalinyingrádban megkezdődne a hatalmas propaganda, állítva, hogy az észak-atlanti szövetség országai invázióra készülnek.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!