Nyitókép: SITA

 

Kilenctagú esküdtszék kiválasztásával ma megkezdődött az Egyesült Államokban az a Donald Trump elleni per, amelyben Jean Carroll újságíró perelte be a korábbi amerikai elnököt egy harminc évvel ezelőtti rágalmazás miatt. Lewis Kaplan bíró elmondta, hogy a kártérítés összegéről szóló per három-öt napig tart, és az esküdtek kilétét nem hozzák nyilvánosságra. A CNN szerint a nap folyamán mindkét fél megnyitó beszéde lesz hallható.

 

Az esküdtszék egy külön polgári ügyben tavaly arra a következtetésre jutott, hogy Trump évekkel ezelőtt szexuálisan zaklatta Carrollt, majd megrágalmazta azzal, hogy csalásnak nevezte vádjait. A ma indult második tárgyalás tehát csak a kártérítés összegéről szól. Trump tagadja bűnösségét, és fellebbezett a tavalyi ítélet ellen. A tavalyi tárgyalástól eltérően a mostani tárgyaláson Trump személyesen vesz részt.

 

 hirdetes_300x300  

Kaplan bíró elmondta, hogy az új tárgyalás azokra a korábbi megállapításokra fog támaszkodni, amelyek szerint Trump „valóban szexuálisan zaklatta Carroll asszonyt”. Az exelnök a tárgyalóteremben tett kijelentésére rosszalló fejcsóválással reagált – írja az AP ügynökség. Trumpot és Carrollt is számos ügyvéd kísérte a bíróságra, a két csoport kevesebb mint négy méterre volt egymástól. A főszereplők nem beszéltek egymással.

 

Trump Oregon államban a napokban nyerte meg a republikánus előválasztást. Közvéleménykutatások szerint a szexuális zajlatással kapcsolatos rágalmak csak tovább növelik Trump népszerűségét.

 

ČTK, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!