Nyitókép: SITA

 

Szlovákiában 2023-ban magasabb volt a megbízhatatlan adóalanyok aránya, mint Csehországban. Szlovákiában a kevésbé megbízható adóalanyok közé a vállalatok négy százaléka és az egyéni vállalkozók 0,5 százaléka tartozik. Csehországban a cégek esetében ez a szám két százalék, az egyéni vállalkozók esetében pedig 0,07 százalék, tájékoztatott a FinStat portál.

 

A többi szlovákiai céget a pénzügyi igazgatás megbízhatónak, ill. nagyon megbízható, és csak több mint 41 000 alanyt sorolt ​​be a minősítetlen kategóriába. A szakmák közül csaknem 750 ezer kereskedőt nem értékeltek tavaly. A cégeken belül a legkevésbé megbízható szereplők az építőiparban, a kis- és nagykereskedelemben tevékenykedtek.

 

 hirdetes_300x300  

Az egyéni vállalkozók esetében az építőipar, a kiskereskedelem, a fémmegmunkálás és a kohászat területén volt a legkevésbé megbízható alany.

 

„A kevésbé megbízható vállalatok közül a legnagyobb forgalmat például a Tesco Stores SR, a.s., a Kaufland Slovenská republika v.o.s. vagy Stredoslovenská energetika, a. s. produkálta” mondta Finstat.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.