Nyitókép: PAP/Paweł Supernak

 

A megkérdezett lengyelek 56,3 százaléka nyilatkozott úgy, hogy pozitívan értékeli az új kormányt – derül ki az IBRiS Rzeczpospolita számára készített kutatásából.

 

A Tusk kormányt leginkább a fiatalabb szavazók értékelték pozitívan, a 18-29 évesek 77 százaléka nyilatkozott úgy, hogy „inkább pozitívan” vélekedik a kormányról. Ebben a korcsoportban azonban egyetlen válaszadó sem mondta azt, hogy „nagyon pozitív”.

 

A válaszadók 36,9 százaléka ellenben negatívan értékelte a kormányt, és ebben az arányban 24,4 százalék volt az igen kritikusak aránya. Ezek az adatok azt tükrözik, hogy az ország még mindig megosztott, és folyamatos kultúrharc kereszttüzében van.

 hirdetes_810x300  

 

A Rzeczpospolita idézi Bartłomiej Biskup professzort a Varsói Egyetemtől, aki szerint a polarizáció azt jelenti, hogy két, egymással gyökeresen ellentétes nézeteket valló oldal alakult ki. „Nem lesz könnyű megfordítani ezt a tendenciát, amely nemcsak Lengyelországban, hanem például az Egyesült Államokban is jelen van” – tette hozzá a professzor.

 

Körkép.sk, Lengyel Közszolgálati Rádió nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!