Nyitókép: KSK

 

Kassa megye (KSK) a térség hagyományos receptjeit keresi. Tervük szerint idén először összegyűjtik a recepteket, melyeket Kassa megye Száz íze című kiadványban közzé is teszik. A megye ezért felhívással fordul a lakossághoz, hogy küldjék el nekik a keleti régió által kedvelt csemegék hagyományos receptjeit, melyeket Gömörben, a Szepességben, vagy Zemplinben  készítenek.

 

A hagyományos, régióra jellemző recepteket február 15-ig lehet beküldeni a [email protected] email címre.

 

 hirdetes_300x300  

„Meg kell adni az étel nevét, a szükséges hozzávalók listáját, mennyiségét, valamint a pontos elkészítési útmutatót. A hagyománys étel elkészítésének  rövid leírását, vagy a recepthez kapcsolódó egyéb érdekességeket is szívesen fogadjuk”

 

– áll a felhívásban. Az ételről készült fotót is érdemes csatolni. Az étel lehet bármilyen, akár leves, főétel vagy desszert is.

 

„A jó ételeknek erős gyökerei vannak a kultúránkban, elvégre gyakran a reggeli vagy a vacsora az egyetlen olyan pillanat a nap folyamán, amit a család együtt tölt. A megye 2024-ben ünnepli alapításának 100. évfordulóját, ebből az alkalomból úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat a hagyományos recepteket, amelyek nélkül a keletiek generációk óta el sem tudják elképzelni az étkezést. Mivel régiónkban ilyen szakácskönyv még nem jelent meg, a Kassa-vidék száz íze című receptkönyv lesz az első a maga nemében”

 

– mondja Rastislav Trnka, a KSK elnöke.

 

A kiadványt hivatalosan az áprilisi Megyenapokon mutatják majd be.

 

Körkép.sk, SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!