Sérült adathordozó esetén a fontos információk visszanyerésére szolgál az adatmentés. Viszont ez nem csak annyiból áll, hogy rácsatlakoztatjuk valamilyen működő számítógéphez és átmásoljuk a fájlokat. Vannak olyanok, akik mégis szaktudás és tapasztalat nélkül próbálnak belevágni. Sajnos egy-egy ilyen akciónak a sikeraránya közel nullával egyenlő. Jobb ezt szakemberekre bízni!

 

Adatmentés 1.0: biztonsági mentések

 

Az adatmentés egy olyan végső megoldás, amikor már nincs mit tenni, csak reménykedni, hogy sikerül minden fontos fájlt kimenteni a sérült egységből. Jobb el sem jutni idáig! És meg is van annak a módja, hogy valóban ne is kelljen ezzel élnünk.

 

 hirdetes_810x300  

Amiről beszélünk, az a biztonsági mentés! Nagyon fontos, hogy bizonyos időközönként (rendszeresen) készüljön biztonsági másolat a legfontosabb adatainkról, képeinkről, videóinkról stb. Ha erre odafigyelünk, akkor gyakorlatilag mindent megtettünk azért, hogy ne történjen adatvesztés. Vagy ha mégis, akkor annyira minimális, hogy attól nem fogunk pánikba esni.

 

Ha figyelünk arra, hogy hogyan működik a számítógépünk, akkor a fagyások és lassulások is előjelei lehetnek valamilyen problémának. Ilyenkor még mielőtt próbálnánk megfejteni ezek okát, végezzünk egy gyors mentést, készítsünk egy friss biztonsági másolatot mindenről! Inkább készüljünk a legrosszabbra, csak ne veszítsünk adatokat.

 

Ha megtörténne a baj: bízzuk szakemberre!

 

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az előretervezés, a rendszeresség és az elővigyázatosság, ha az adatainkról van szó. Sajnos még, ha mindent ennek megfelelően is végzünk el, akkor is belefuthatunk abba, hogy összeomlik a háttértárolónk és adatmentésre lesz szükségünk. Ellenben ilyenkor igazából csak a legutóbbi biztonsági mentés óta keletkezett adatok vesznek csak el. 

 

Hogy ezeket visszanyerjük, semmiképp se kezdjünk el otthon saját szakállra adatot menteni megfelelő szaktudás, tapasztalat és eszközök nélkül! A szomszéd tinédzsert sem ilyenkor kell áthívni, mert ő ért a számítógépekhez! Ha fontos adataink vesztek el, akkor nincs mit tenni, szakértőhöz kell fordulni, nehogy véletlen visszafordíthatatlan károkat okozzunk a merevlemezen!

 

Hogy néz ki egy kiváló adatmentéssel foglalkozó cég?

 

Érdemes kicsit megismerni azoknak a szakembereknek a munkáját, akik meg fogják tudni menteni a létfontosságú adatainkat.

 

Valódi szakemberekről van szó, akik több éves tapasztalatukat bevetve próbálnak megtenni mindent, hogy visszanyerjék az adatainkat. Korszerű technikai ismeretekkel rendelkeznek, ismerniük kell a legmodernebb adattárolási megoldásokat. Mindegy, hogy HDD, SSD, memóriakártya, pendrive, NAS vagy RAID, mindent meg tudnak oldani.

 

A bevizsgálás legyen ingyenes, a szolgáltatás pedig sikerdíjas. Ha nem tudják megmenteni az adatainkat, akkor az ne is kerüljön számunkra semmibe. És persze legyen transzparens az árazásuk.

 

Ha rendszeresen elvégezzük a kötelező házi feladatot (biztonsági mentést készítünk), akkor nem lehet komolyabb probléma.

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!