Nyitókép: SITA

 

A Škoda Auto tavaly megerősítette első helyét a Szlovákiában értékesített új személygépkocsik piacán. A legkelendőbb modell az Octavia volt, áll az autóipari szövetség közleményében.

 

A Škoda Auto tavaly 17 419 járművet értékesített a szlovák piacon, ami 25 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Tekintettel arra, hogy az országban összességében lassabban nőtt az új autók értékesítése, a cseh márka piaci részesedése 19,79 százalékra emelkedett az előző évi 17,57 százalékhoz képest.

 

 hirdetes_300x300  

Szlovákiában a legkelendőbb modell az Octavia volt, 4481 új járművet regisztráltak. Jól szerepeltek a Hyundai i30-as autói is, amelyeket  a Škoda Fabia autói taszítottak le a lista éléről.

 

Szlovákiában tavaly összesen 88 003 új személygépkocsit regisztráltak, ami éves szinten 11,6 százalékos növekedést jelent. A második helyen több mint 10 000 eladott autóval a Toyota végzett, amely a szlovák rendőrségnek is szállított autókat. Szlovákiában elsősorban a sport-haszonjárművek (SUV) vásárlása iránt érdeklődtek, ezek adták az összes új regisztráció több mint felét. Az új autók piaca Szlovákiában még nem tért vissza a Covid előtti szintre, 2019-ben több mint 100 000 személygépkocsit adtak el az országban.

 

Az autóipari szövetség tájékoztatása szerint a Szlovákiába egyedileg importált autók száma, amelyek között hagyományosan a használt járművek domináltak, éves szinten  tavaly kevesebb mint két százalékkal, mintegy 61 600 autóra nőtt.

 

Csehországban tavaly 15,3 százalékkal 221 422 járműre nőtt az új személygépkocsik értékesítése. Szlovákiához hasonlóan a legnépszerűbb modell a Škoda Octavia volt.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!