Nyitókép: USAF via armadainternational.com

 

Kedd reggel felszálltak a lengyel és az Észak-Atlanti Szerződés Szervezetének vadászrepülőgépei, miután az orosz légierő ukrán területeket támadott – jelentette be a Lengyel Fegyveres Erők Műveleti Parancsnoksága (DORSZ).

 

A tájékoztatás szerint megfigyelték az orosz bombázók tevékenységét, amelyek ukrajnai célpontokat támadtak. Ennek következtében aktiválták Lengyelország és a szövetségesek légierejét – áll a X közösségi hálózaton.

 

Hozzátették, hogy a helyzetet rendszeresen figyelemmel kísérik, és minden szükséges lépést megtesznek a lengyel légtér biztonságának garantálása érdekében. A DORSZ egyúttal figyelmeztette a lakosságot a repülőgépek által okozott esetleges megnövekedett zajszintre, különösen az ország délkeleti részein.

 hirdetes_810x300  

 

Az Ukrajnát – köztük Kijevet és Harkivot – ért éjszakai orosz támadásoknak legalább három halottja és több tucatnyi sebesültje van. Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij szerint Oroszország 41 rakétát lőtt ki Ukrajna felé, amelyek közül az ukrán légvédelemnek 21-et sikerült lelőnie – írja az AFP.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!