Nyitókép: SITA

 

A mozdonyvezető meghalt abban a balesetben, melybek során egy vonat és egy teherautó ütközött Csehországban, a Karvinska régióban, Dolní Lutyn közelében. A vonat utasai közül 16-an sérültek meg. Az összes sérültet már kiszabadították a szerelvényből, tájékoztatott a rendőrség, a tűzoltók és a Cseh Vasutak (ČD). A baleset egy biztosított vasúti átjáróban történt – mondta el a cseh hírügynökségnek Martin Drápal, a vasúti felügyelet szóvivője.

 

Az 546-os Ostravan InterCity vonat egy vasúti átjárónál Dolní Lutynban, a Bohumín – Dětmarovice szakaszon ütközött a gépkocsival a hajnali órákban, 05:40 körül.

 

 hirdetes_300x300  

„Jelenleg egy ember halálát erősítették meg. A rendőrség katasztrófavédelmi munkatársai a helyszínen dolgoznak”

 

– közölte a rendőrség reggel fél 8 körül.

 

Kamila Langerová, a tűzoltóság szóvivője szerint 35-en utaztak a vonaton. A sérülést nem szenvedett utasokért autóbusz érkezett. Martin Kavka, a Vasúti Igazgatóság (SŽ) szóvivője elmondta, hogy az ütközés következtében a mozdony és az egyik kocsi kisiklott, a villamos vezetékek megsérültek.

 

„A forgalom a helyszínen akár egész napra is leállhat”

 

– mondta a ČTK. Drápal tájékoztatása szerint a baleset egy vasúti átjáróban történt, amelyet fényjelzővel és sorompóval védenek. A baleset körülményeit a helyszíni vasúti szemle vizsgálja.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!