Nyitókép: SITA

 

Az amerikai bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miami labdarúgója, az argentin Lionel Messi vezetésével Miami kikötőjében megkeresztelték a Tengerek Ikonja nevű hajót. A világ legjosszabb, 1198 láb hosszú, azaz valamivel több, mint 365 méteres hajójának a hétvégén lesz az első útja.

 

Az eseményt az Inter, valamint a Royal Caribbean International tengerjáró társaság együttműködésének részeként rendezték meg. A világ leghosszabb hajójának avatási szertartását így a világ (egyik) legjobb labdarúgója, a nyolcszoros Aranylabdás Lionel Messi részvételéven rendeztén Őt érte az a megtiszteltetés, hogy felhelyezhetett egy futballlabdát a hajó orrán álló állványra, és kiadhatta a parancsot a hagyományos pezsgősüveg feltörésére. Új hajóknál így kívánnak jó szerencsét az utasoknak tervezett útjaik során. Messi elmondta, hogy kiváltságosnak érzi magát emiatt.

 

 hirdetes_300x300  

„Nagy megtiszteltetés számomra, mert tudom, mit jelent ez a keresztség Miami városának és az egész világnak” – mondta Messi spanyolul. „Ezért a hajót a Tengerek Ikonjának nevezem el. Isten áldja mindazokat az embereket, akik majd hajóznak vele”

 

– tette hozzá ünnepi beszédében a világbajnok argentin kapitány. A keresztelőn bemutatták az Inter új, fekete színű mezeit is, rózsaszín szegéllyel és Royal Caribbean logóval a mellkason.

 

Inter Miami soccer player Lionel Messi, fourth from left, stands with his teammates as they wear new uniforms with the Royal Caribbean International logo during an event on the world’s largest cruise ship Icon of the Seas, Tuesday, Jan. 23, 2024, in Miami. The MLS soccer team Inter Miami CF has formed a partnership with the cruise line Royal Caribbean International. (AP Photo/Lynne Sladky)

 

Az MLS új szezonjának kezdetéig kevesebb, mint egy hónap van hátra, a miami klub futballistái pedig nemzetközi körútra készülnek Szaúd-Arábiában. Ugyanitt megmérkőznek az Al-Hilallal (január 29.) és az Al Nassr-val (február 1.)  is, ahol a világ futballjának másik ikonja, Cristiano Ronaldo is játszik.

 

Az viszont egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy hosszú idő után a zöld gyepen találkozik majd egymással a két régi rivális. Ronaldo ugyanis nem egészséges, a vádliproblémák miatt két hét szünetre lesz szükség. Emiatt klubja két, kínai csapattal vívott felkészülési mérkőzést is lemondott. Ronaldo sajtótájékoztatón bocsánatot kért a szurkolóktól, elmondta, hogy a sérülések olyan dolgok, amelyeket nem lehet befolyásolni.

 

Messi és Ronaldo klub- és nemzeti szinten eddig összesen 35-ször találkozott egymással.  Tizenhatszor Messi, tízszer Ronaldo örült a győzelemnek, kilenc esetben pedig döntetlen született. Ezeken a párharcokon Messi 21 gólt és 12 gólpasszt, Ronaldo 20 gólt és egy gólpasszt jegyzett.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!