Eger vendéglátó iparában sok nyitott pozícióval találkozhatunk évről évre. A Covid-19 világjárvány negatív hatása már a múlté, az olyan turistacsalogató városokat, mint amilyen Eger is, ismét számtalan vendég látogatja az év minden szakaszában. Ennek megfelelően sok munkalehetőség is adódik ezen a területen.

 

Milyen munkák vannak Eger vendéglátó iparában?

 

A recepciós állás Eger vendéglátó iparában egy jellemző nyitott pozíció. Keresnek embert ilyen feladatkörre szállodákban, hotelekben, és nem csak kifejezetten ebbe a városba, de a környéken is, mivel az egész régióban számos vállalkozás épül a turizmusra, a vendéglátásra. 

 

 hirdetes_300x300  

Nagyon sok helyen keresnek szezonálisan vagy állandó pozícióra felszolgálókat, vagy akár konyhai kisegítő munkát is lehet találni. Vagy ha valaki kiváló szakács, akkor is jó eséllyel el tud helyezkedni a városban.

 

Emellett szinte állandóan hirdetnek pizzafutár vagy ételkiszállító állásokat, és persze a szállodákban, hotelekben fontos feladatot ellátó takarítókat vagy szobalányokat is keresnek.

 

Milyen elvárásoknak kell megfelelni?

 

Főleg a főszezonban valóban rengeteg munkára kell felkészülnie mindenkinek, aki a vendéglátásban szeretne elhelyezkedni. Cserébe a szezonon kívüli időszakban kevesebbet kell dolgozni.

 

A nyelvtudást tekintve minden attól függ, hogy mennyire kell kommunikálni a vendégekkel. Eleve fontos, hogy magyarul kifejezetten jó legyen a kommunikációs készségünk. De ha ezt egy középfokú angol nyelvtudással is ki tudjuk egészíteni, vagy akár még egy harmadik nyelvet, például a németet be tudunk hozzá hozni, akkor nagyon jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon! Mivel sok külföldi is megfordul Eger környékén, így garantáltan használnunk is kell majd ezt a tudásunkat.

 

Ezeken felül ami szinte minden munkakörben elvárás, az az ápolt megjelenés, a kiváló problémamegoldó képesség, a kedvesség, vendégközpontúság, valamint a felhasználói szintű számítógépes ismeretek.

 

Bár akár hosszúnak is tűnhet a lista, ezek nagy része annyira alap már a mai világban, hogy gyakorlatilag bárkinek tudnia kell. Persze azért ki lehet tűnni, kedvességgel, dolgozni akarással, odafigyeléssel, elhivatottsággal, önállósággal stb.

 

Munkatapasztalatra és végzettségre szükség van?

 

Eger vendéglátó iparában is jellemzően olyanokat keresnek, akiknek érettségijük van. De még ez sem feltétlenül igaz, ha diákként jelentkezik valaki egy-egy pozícióra, ugyanis akár így is el lehet helyezkedni szezonális munkára.

 

Alapvetően szakácsként persze kell végzettség, de például pizzafutárként, szobalányként, felszolgálóként stb. nem feltétlenül. Sokkal többet számít az, hogy mennyire akar az ember dolgozni, és hogy miként áll hozzá a vendégekhez. Az ügyfélközpontúság, a kedvesség, és a legtöbb helyen a széles mosoly sokkal többet ér, mint az, hogy valahol tanultunk a témában valamit.

 

Mindenbe bele lehet tanulni, és sok esetben kelleni is fog a gyakorlati tudás. Ezért egy korábbi tapasztalat nyilván előny lesz. De a jó hozzáállás mindenképpen fontos erény!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!