Nyitókép: via theaviationgeekclub.com

 

Joe Biden amerikai elnök Görögországon keresztül kívánja megkerülni az Ukrajnának nyújtandó további katonai támogatás elleni kongresszusi ellenállást, jelentette a Forbes magazin kedden, hozzátéve: Az Egyesült Államok azzal a feltétellel szállít fegyvereket Athénnak, hogy Görögország saját felesleges felszereléseit Kijevnek adományozza.

 

Biden a felesleges védelmi cikkek (EDA) néven ismert jogszabályt tervezi felhasználni, amely lehetővé teszi az amerikai elnök számára, hogy bizonyos fegyverrendszereket feleslegessé nyilvánítson, és azokat olcsóbban adományozza vagy eladja partnerországoknak.

 

A görög média szerint az Egyesült Államok beleegyezett abba, hogy két C-130H Hercules katonai szállító repülőgépet, 60 Bradley páncélozott harcjárművet és tíz P-3 Orion járőrgép hajtóművét adományozzon Athénnak.

 hirdetes_300x300  

 

A csomagban három Protector-osztályú járőrhajó és teherautók is szerepelnek, Görögország ezen felül megkapja a hőn áhított F-35 vadászrepülőgépeket.

 

Sajtóértesülések szerint a görög kormány és a hadsereg parancsnoksága készen áll arra, hogy a felesleges felszereléseket Ukrajnának szállítsa.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!