Nyitókép: SITA

 

28-ra emelkedett a halottak száma az oroszok ellenőrzése alatt álló kelet-ukrajnai Liszicsanszk városát ért támadás után. Egy gyermek is van a halottak között – jelentette be ma az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma a Telegram hálózaton. Az oroszok szombaton közölték, hogy az ukránok megtámadták a várost, és eltaláltak egy pékségnek otthont adó épületet.

 

Marija Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a TASS ügynökség szerint már szombaton azt mondta, hogy az előzetes információk szerint a támadást nyugati fegyverekkel hajtották végre. Azt kéri a Nyugattól, hogy ítélje el a támadást. A katonai nyomozók szerint a pékséget egy HIMARS rakétavetőből kilőtt rakéta találta el.

 

 hirdetes_300x300  
In this photo taken from video released by the Russian Defense Ministry Press Service on Saturday, Feb. 3, 2024, Mi-28N „Night Hunter” helicopter gunship of the Russian air force fires rockets at a target at an unknown location in Ukraine. (Russian Defense Ministry Press Service via AP)

 

Az ukrán csapatok 2022. július elején kivonultak Liszicsanszkból. Oroszország ezzel megszerezte az egész kelet-ukrajnai Luhanszki régió ellenőrzését.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!